Appelbrood

Written by GeekeBohms

Ik maak dit appelbrood al een paar jaar op rij met Pasen. Je ziet dan allerlei soorten broodsloffen voorbij komen met spijs, rozijnen en andere lekkere dingen. Als tijd is voor Pasen, dan betekent het ook dat de lente in aantocht is en dan is het tijd voor iets anders. Iets fris. Dit appelbrood is precies dat!

Je kunt hem vullen met extra dingen zoals stukjes gedroogd fruit, noten, net waar je zin in hebt. Maar gewoon zoals dit, als een brood, is ook echt verukkelijk! Lekker met een plakje kaas, als je niet bang bent voor een hartig-zoet combinatie. Maar ook erg lekker met chocoladepasta of met een laagje boter en een klein beetje suiker. Whatever suits your fancy.

Weeg alle ingrediënten af.

Mix de droge ingrediënten door elkaar in een kom. Klop in een andere kom de eieren los en voeg hier dan de yoghurt en suiker aan toe en mix alles door elkaar tot het een geheel is.

Voeg nu in delen de bloem toe en mix het tot er geen klontjes meer zijn.

Let op: het deeg zal plakkerig zijn!

Snijd de appels in dunne plakjes. Doe ze in een kommetje met een eigeel en de vanillesuiker en mix het door elkaar.

Schep het beslag in de ingevette bakvorm en zet het voor 5 minuten in de oven.

Haal het brood er uit en leg de appelplakjes als dakpannen op het deeg en bak het brood af in de oven voor 30 minuten.

Dit brood is erg snel klaar en het huis gaat er heerlijk van ruiken! Je kunt er zelfs een snufje kaneel of koekkruiden doorheen doen als je het in de herfst wilt maken, om er een lekker herfstig tintje aan te geven.

 

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht en spray een bakvorm van 20 centimeter in met bakspray of boter.

2. Mix in een kom de bloem, bakpoeder en zout door elkaar.

3. Mix in een andere kom de eieren los. Voeg hier de yoghurt en suiker aan toe en mix alles tot het goed opgenomen is.

4. Meng nu voorzichtig beetje bij beetje de bloem erbij. Het deeg zal plakkerig zijn dus mix niet langer dan nodig is. Eenmaal gemengd is het goed.

5. Snijd de appel in kwarten en verwijder de klokhuizen. Snijd de appel in dunne schijfjes. Dit mag met of zonder schil.

6. Schep het beslag in de bakvorm en zet het 5 minuten in de oven.

7. Meng nu in een kommetje het eigeel en het zakje vanille suiker en voeg hier vervolgens de appelschijfjes aan toe. Meng alles goed door elkaar zodat alles goed bedekt is met eigeel.

8. Haal het brood uit de oven en beleg het met de appelschijfjes. Als er nog wat eigeel onderop de kom ligt, verspreid dit dan over het brood.

9. Zet het brood nu nog 30 minuten in de oven. Als de appel te donker begint te worden kun je het bedekken met een velletje aluminium folie.

9. Controleer of het brood gaar is door er met een houten prikker in te prikken. Deze moet er schoon uit komen. Laat het in ieder geval een kwartier afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.

TIP: Liever iets meer vulling? Neem 200 gram rozijnen en laat ze 25 minuten wellen in koud water en voeg deze toe aan het beslag.

print

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *