Bagel met ei en avocado

Written by GeekeBohms

Soms heb je gewoon zin in iets anders. Iets bijzonders. Maar het moet wel gezond en lekker zijn en vooral niet te veel moeite kosten.

Ze zijn typisch Amerikaans, bagels. Uiteraard is het allemaal overgewaaid (gelukkig maar!) en kunnen we regelmatig genieten van een lekkere bagel bij bijvoorbeeld Bagels & Beans. Maar je kunt het ook gemakkelijk zelf maken!

Je koopt ze makkelijk in de winkel, of je kunt ze natuurlijk zelf maken, als je in een creatieve bui bent. Die van de winkel smaken prima, je hoeft ze ook maar heel even te roosteren of in de oven te doen. Dit zorgt er voor dat het een kleine moeite is om er een klaar te maken, zelfs met een luxe beleg.

In 15 minuten tijd maak je dit prachtige broodje voor jezelf en voor een ander. Ik ben zelf dol op avocado en in combinatie met het ei en de kip is het een feestje.

Snijd de bagel doormidden.

Maak het gat in de bodem groter met een koekjesvorm. Smeer wat boter op de binnenkant en rooster deze zacht in een koekenpan.

Neem de helft van de avocado en prak deze fijn met wat cajunkruiden.

Verdeel de avocado over de bodem van de bagel.

Leg hier de kipfilet bovenop.

Smelt een beetje boter in de koekenpan, leg de bagel in de pan en breek een ei in het grote gat van de bagel. Bak het ei gaar op zacht vuur met een deksel op de pan.

Bestrooi met peper en zout en serveer direct.

Ziet het er niet heerlijk uit? Je kunt het eitje net zo lang bakken tot je er zelf tevreden mee bent. Je kunt hem zacht houden maar ook helemaal gaar maken, zorg wel dat de onderkant van de bagel niet verbrand!

 

Bereiding
1. Snijd de bagel doormidden en maak het gat van de onderkant groter met een koekjesvorm.

2. Smeer een laagje boter op de opengesneden kant van de bagel en rooster dit in een koekenpan.

3. Prak de avocado met wat cajunkruiden fijn tot een puree.

4. Verdeel de avocado over de geroosterde onderkant van de bagel.

5. Beleg de avocado met de plakjes kipfilet.

6. Smelt een beetje boter in de koekenpan. Leg de bagel in de pan en breek het ei in het gat van de onderkant met avocado.

7. Bak het ei gaar met een deksel op de pan. Dit duurt ongeveer 10 minuutjes dus houd het vuur laag.

print

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *