Jalapeno mummies

Written by GeekeBohms

Zin in eens iets anders dan de gewoonlijke borrelhap? Of juist op zoek naar iets leuks voor op je Halloweenfeest? Deze Jalapenopoppers zijn een knaller! Gevuld met romige en gesmolten kaas en ingewikkeld met heerlijk vers afgebakken deeg. Ga er maar van uit dat deze mummy’s er niet heel erg lang zullen liggen.

Ik ben zelf dól op Jalapeno pepers. Ik kan dan ook wel tegen een beetje pit. Maar geloof me, als je alle zaadjes verwijderd uit de pepers dan is het niets anders dan een kleine paprika. Houd jij ook wel van een beetje pit? Laat dan zeker een aantal zaadjes zitten voor die éxtra bite!

Snijd de pepers doormidden en verwijder de zaadlijsten.

Mix de roomkaas met je favoriete kruiden.

Vul de pepers met de roomkaas. Scheur de mozzarella aan stukje en leg deze bovenop de pepers.

Snijd het deeg in dunne reepjes en wikkel deze om de pepers heen. Bak de pepers af in 12 minuten tijd.

Zijn ze niet griezelig? Of ongelooflijk schattig. Deze maken zeker weten indruk op de hapjestafel, of je ze nu gebruikt als een borrelhapje of als je ze daadwerkelijk serveert op een Halloweenfeest!

 

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Snijd de pepers door het midden en verwijder de zaadlijsten. Als je van lekker pittig houd laat dan wat zaadjes zitten!

3. Mix de roomkaas met de kruiden. Ik heb peper, zout en bieslook gebruikt.

4. Verdeel de roomkaas over de pepers.

5. Scheur de mozzarella aan stukjes en leg deze bovenop de peppers.

6. Snijd het deeg in dunne reepjes en wikkel deze om de pepers heen.

7. Doe de pepers voor 12 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.

8. Doe een beetje tomatenketchup in een boterhamzakje en gebruik deze als spuitzakje. Knip een heel kleine opening in de punt en spuit kleine oogjes op de mummy’s.

print

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *