Jamie’s ultieme warme chocolademelk

Written by GeekeBohms

In oktober 2016 zijn mijn man en ik op huwelijksreis geweest naar Costa Rica. Een van de beste souvenirs die we daar van hebben meegenomen is een overheerlijke warme chocolademelk die nergens anders te verkrijgen is dan daar of online met een verzending van $35. Beetje overdreven. Onze verpakking is bijna op, maar ik heb nog precies genoeg om met de kerst twee heerlijke warme koppen chocolademelk te maken. Een vriendin van me gaat in februari naar Costa Rica en ik heb haar heel lief gevraagd of zij voor mij een voorraad mee wil nemen..

Tot die tijd wil ik natuurlijk ook wel gewoon van een heerlijke kop warme chocolademelk kunnen genieten! Dit recept hebben we ook vorige winter ontdekt. Op 24Kitchen was Jamie Oliver enorm hard bezig met het maken van een intense, dikke warme chocoladmelk en deze dag er zo fantastisch uit dat ik niets anders kon dan dit na maken. Omdat ik de chocolade uit Costa Rica had heb ik er nog niet zo bij stil gestaan om deze dit jaar weer te maken, maar wanneer de nood hoog is, moet je een oplossing zoeken.

Geen origineel recept dus, maar wel zeker de moeite waard om te proberen.

Verzamel alle ingrediënten.

Maal de chocolade fijn tot poeder of fijne korrels.

Schep alle ingrediënten in een kom. Een eetlepel ziet er zo uit.

Doe alles in een kom en meng het door elkaar.

Schep het chocolademengsel in een pot om te bewaren.

Verwarm de melk in een pan en wanneer het kookt schep je de chocoladepoeder erbij. Blijf roeren tot het een dikke substantie is.

Uiteraard érg lekker met een laagje mini marshmellows er bovenop of met een pepermunt zuurstok voor wat extra pit.

 

Bereiding
1. Zorg dat de chocolade koud is en vermaal het in een keuken machine tot poeder of fijne korrels.

2. Schep alle overige ingrediënten er bij en mix het door elkaar tot het een egaal mengsel is.

3. Doe de chocolademix in een pot en doe hier eventueel een verse kaneelstok bij in.

4. Voor 100 milliliter chocolademelk heb je één eetlepel chocoladepoeder nodig. Verhit de melk in een pannetje tot het kookt. Schep hier de chocoladepoeder bij en roer het zachtjes door tot het een dikke chocolademelk is geworden.

print

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *