Basis – Vanillecake

Written by GeekeBohms

Met een basiscake kun je zo ongelofelijk veel variëren dat een goed recept niet in je kookboek mag ontbreken. Dit recept is ideaal. Het is simpel met simpele ingrediënten. Het beslag zit zo in elkaar en iedereen zal er dól op zijn!

 

Mix de suiker en boter tot een luchtig mensel. Voeg dan één voor een de eieren toe tot ze zijn opgenomen.

Voeg dan beetje bij beetje de zelfrijzend bakmeel toe tot je een fijn beslag hebt.

Bak de cake in één uur af in de oven.

Zie je dat de cake te snel bruin wordt? Leg er dan een laagje alluminiumfolie bovenop na een half uur.

En, is hij niet prachtig? Dit is de simpele liefhebber bij iedereen!

 

 

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakevorm van 20 centimeter in en beleg deze eventueel met bakpapier.

2. Meng de suikers en boter tot een luchtig mengsel. Voeg hierna één voor één de eieren toe tot alles een geheel is geworden.

3. Voeg dan beetje bij beetje de zelfrijzend bakmeel toe en meng het tot een beslag.

4. Schenk het beslag in de vorm en bak de cake in 60 minuten af in de oven.

TIP: Wordt de cake te snel bruin? Leg er een velletje aluminiumfolie bovenop na een half uur.

print

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *