Fruit pannenkoekjes

Written by GeekeBohms

Ik ben gék op pannenkoeken. Je kunt me er de hele dag mee blij maken, want ze zijn zo ongelooflijk veelzijdig! Hartig, of zoet? Ik heb ze het liefst zoet, maar ik ben dan ook wel een enorme zoetekauw. Deze pannenkoekjes helpen me de kick van zoete pannenkoeken te krijgen, zonder me schuldig te hoeven voelen.

Ze zitten namelijk vol met vezels en fruit. Een ideale lunch dus!

 

Mix alle ingrediënten tot een beslag.

Rasp de hele appel, ja ook het klokhuis!

Pers het vocht er een beetje uit en voeg het toe aan het beslag.

Verhit de boter in een pan en schep het beslag in drie scheppen over de bodem.

Als de onderkant lekker bruin is, draai je de pannenkoekjes om, zet je het vuur zachter en laat je ze langzaam gaar worden.

Maak een mooi stapeltje van de pannenkoekjes en versier ze met de kwark, fruit en honing en je bent klaar om te gaan. Eet smakelijk!

 

Bereiding
1. Mix het zelfrijzend bakmeel met de havermout en melk. Klop hier het eitje doorheen.

2. Rasp de appel (ja, ook het klokhuis!), pers er een beetje vocht uit en doe het bij het beslag. Roer het door tot het een geheel is.

3. Verwarm de boter in een pan en schep het beslag in drie grote scheppen in de pan. Bak ze tot de onderkant mooi bruin is en draai ze dan om.

4. Zet het vuur zachter en bak de pannenkoekjes aan de andere kant rustig gaar.

5. Snijd eventueel het extra fruit in stukjes. Stapel de pannenkoekjes op elkaar en schep hier de kwark overheen.  Verdeel het fruit er over en maak het af en met de eetlepel honing.

 

print

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *