Eenhoorn pannenkoeken

Written by GeekeBohms

FIJNE NATIONALE PANNENKOEKENDAG! Ik heb jullie laatst al duidelijk gemaakt dat ik gek ben op pannenkoeken. Er valt ook zoveel mee te variëren!

Als ik dan ook lees dat het nationale pannenkoekendag is kan ik het niet laten om, jawel, pannenkoeken te eten. Toen ik in de keuken stond voelde ik me alleen bijzonder creatief en haalde alles uit mijn grote bakkers-kist. Tijd voor eenhoorn-pannenkoeken! Juist. Je leest het goed. Je ziet het goed. Dit is eetbaar. En het smaakt naar de regenboog. Of eenhoornpoep. Wat jij wilt, het is toch allebei hetzelfde.

 

Mix het eiwit met een snufje zout tot een luchtig mengsel. Zeef de bloem en bakpoeder over het eigeel.

Mix het door elkaar en voeg dan de melk toe. Mix tot een glad beslag.

Spatel dan het eiwit door het beslag. Zorg dat het luchtig blijft door niet te wild te doen.

Verdeel het beslag over zes kommetjes en geef alles een eigen kleur.

Bak de pannenkoekjes in de pan, zonder boter, op laag vuur. Als er bubbels in komen kun je ze omdraaien.

Mix de roomkaas en poedersuiker door elkaar en doe het in een boterhamzakje.

Stapel de pannenkoekjes in een leuk kleurenpatroon. Er zijn geen regels!

Dan hoef je alleen nog maar te versieren en dat kan op heel veel verschillende manieren! Wil je een daadwerkelijk eenhoorn? Vergeet dan de oren en de hoorn niet. Je kunt het ook aftoppen met een gekleurde toef slagroom, donuts, suikerspin.. Niets is te gek. Heb er vooral plezier in!

 

 

Bereiding
1. Scheid de eieren en klop het eiwit met een snufje zout tot een luchtig mengsel.

2. Zeef de bloem en bakpoeder boven het eigeel en meng het door elkaar. Voeg dan de melk toe.

3. Spatel het eiwit door het beslag. Doe er niet te wild mee, anders raak je alle luchtigheid kwijt.

4. Verdeel het beslag over zes kommetjes en maak van ieder kommetje beslag een andere kleur.

5. Verwarm een pan op laag vuur en schep er een voor een het beslag van de kommetjes in. Bij mij pasten er twee kommetjes in één pan.

6. Als er een paar bubbeltjes in de pannenkoekjes komt kun je ze voorzichtig omdraaien. Stapel ze in een leuke volgorde.

7. Meng tussendoor de poedersuiker en roomkaas en doe deze in een boterhamzakje.

8. Versier de pannenkoekjes met bijvoorbeeld spekjes als oren en je kunt slagroom of marsepein gebruiken voor de hoorn.

9. Spuit de roomkaas op de pannenkoekjes om de hoorn vast te zetten of om het te gebruiken als haar. Sprenkel er wat mini marshmallows overheen om er een volle, luchtige bos van te maken.

10. Vergeet het allemaal niet af te maken met regenboog sprinkles. Eet smakelijk!

 

TIP: Ondanks de zoete kleuren toch nog benieuwd naar de calorieën? Dit portie bevat (zonder de versieringen) maarliefst 525 caloriën.   

print

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *