Basis – Hazelnotenpasta

Written by GeekeBohms

Chocoladepasta is een gevaarlijk ding om in huis te hebben. Als ik moe ben -en dus wil eten- pak ik er gerust een lepeltje bij.. Je snapt mijn punt. Vooral Nutella is bijzonder gevaarlijk. Deze houd het nooit lang vol in huis, haha!

Met dit recept kan ik me iets minder schuldig voelen, omdat er lang niet zoveel suiker in zit. Ook geen andere rare stoffen om het houdbaar te houden. Eigenlijk is het niet meer dan een hazelnotenpasta met cacao. Hoe fijn is dat? Niet dat je dat in één keer op moet smullen, maar je snapt mijn punt.

 

Rooster de hazelnoten.

Doe de hazelnoten in een keukenmachine.

Vermaal de hazelnoten tot het een vloeibaar mengsel is.

Voeg dan de cacaopoeder, vanillesuiker en eventueel de zoetstof toe.

Mix alles door elkaar en voeg er beetje bij beetje wat melk bij tot het een fijne dikte heeft.

Bewaren in een afsluitbare pot buiten de koelkast! Ziet dat er niet heerlijk uit?

 

 

Bereiding
1. Rooster de hazelnoten voor 10 minuten in de oven.

2. Doe ze hierna in een keukenmachine en vermaal ze tot het een vloeibaar mengsel is.

3. Voeg dan de cacaopoeder en vanillesuiker toe. Mix tot het een geheel is.

4. Voeg dan beetje voor beetje wat melk toe tot het de dikte heeft dat je lekker vind.

5. Voeg eventueel nog wat zoetstof toe om het zoeter te maken als je dit wilt. Bewaar het in een afsluitbare pot buiten de koelkast.

TIP: Benieuwd naar de caloriën? Één portie bevat 70 calorieën!

 

print

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *