Verse cordon bleu

Written by GeekeBohms

Ik ben niet vies van een lekker stukje vlees. Hoewel ik regelmatig vegetarisch eet, blijft kip een van mijn lievelingsdingen om te eten! Een lekkere cordon bleu uit de supermarkt is dan ook helemaal niet vies, maar ik vind het wel heel erg leuk om zelf mee aan de slag te gaan.

Het idee kwam eigenlijk in me op om het zelf te maken in Cambodia. Cambodia? Ja! Vroeger is Cambodia lang gekoloniseerd door Frankrijk en een van de dingen die er nog duidelijk zijn blijven hangen zijn crépes en cordon bleu’s! Als ik even het Aziatische eten zat was, was ik dan ook dolblij om dit op het menu te vinden. Ze maken hem vers en stoppen hem vól met kaas. Heerlijk!

Waarom ik niet eerder zelf heb bedacht om het zelf te maken weet ik ook niet, want het is helemaal niet heel veel meer moeite om te doen in de keuken. In tien minuten ‘extra’ tijd liggen ze te pruttelen in de pan.

Maak de kip schoon en snijd ze op de vlakke kant doormidden. Leg er dan een velletje folie op en sla er een paar keer flink op met een pan of deegroller.

Beleg met kaas en ham.

Rol ze op met de smalle kant naar binnen en zet ze vast met een prikker.

Kluts het ei en smeer het over de gehele cordon bleu’s en doe ze dan door het paneermeel mengsel.

Verwarm de pan met een laagje olie en leg daar de cordon bleu’s in om goudbruin te bakken.

Heerlijk als de kaas er tussen door uit druipt. Ook gek op kaas? Je kunt altijd een extra laag kaas toevoegen! Dit is natuurlijk heerlijk bij de gewone hollandse kost, maar ook met wat gebakken aardappels en een salade.

 

 

Bereiding
1. Maak de kipfilet schoon en snijd hem daarna op zijn vlakke kant doormidden.

2. Leg de kip naast elkaar, leg er een vel folie overheen en sla er met een pan of deegroller een aantal keren flink op.

3. Beleg de kip met halve plakken kaas en een plak ham.

4. Rol de kip met de smalle kant naar binnen op en steek ze vast met een prikkertje.

5. Klop een ei los en smeer de kip hiermee in met een kwast.

6. Meng de paneermeel met de bieslookkruiden en verdeel alles geheel over de kip. Zorg dat alles bedekt is.

7. Zet een pan op het vuur en verhit een laagje olie. Als de olie bubbelt leg dan de cordon bleu’s hier in en bak ze rondom bruin en gaar in ongeveer 15 minuten tijd. Serveer direct!

EXTRA: Één cordon bleu bevat 250 calorieën.

print

2 thoughts on “Verse cordon bleu

  1. Heidi says:

    Je gebruikt alleen bieslook kruiden?

    • GeekeBohms says:

      Klopt! Je kunt er eventueel natuurlijk wat zout en peper bij doen 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *