Rucola pastasalade met verse pesto

Written by GeekeBohms

Om een beetje balans te creëren tussen al het zoete en gekleurde, stuitte ik op een recept voor deze salade. Een heerlijke frisse salade met fusilli pasta en een verse -gezonde- pestosaus. Dit gaat jouw dag maken!

Deze salade staat geplaatst onder lunch-gerechten, maar kan ook prima als een licht diner. Ik heb hier voor gekozen omdat het een totale aantal van 150 gram groenten per portie heeft, terwijl ik normaal gesproken kies voor gerechten met in ieder geval 200 gram groenten per maaltijd, in de avond.

Hetgene dat het langste duurt tijdens het maken van deze salade is de pasta koken. Hoe fijn is dat? Binnen 15 minuten heb je dit dan ook op je bord liggen.

Mix een hand rucola, de helft van de kaas, twee eetlepels doperwten, de pijnboompitten en knoflook in een keukenmachine. Doe hier wat zout en peper bij en de citroensap en olijfolie.

Mix door elkaar tot het een dikke pasta is geworden.

Snijd de tomaatjes en doe alle overige ingrediënten in een grote kom.

Mix alles door elkaar met de pasta tot alles goed met elkaar gemengd is.

Dan is het klaar om te serveren.

Top alles af met het laatste beetje Parmezaanse kaas  en je bent klaar om te smullen. Naast dat het vol zit met gezonde ingrediënten ziet het er ook nog eens heel erg mooi en lekker uit!

 

 

Bereiding
1. Kook de fusilli volgens beschrijving op de verpakking.

2. Doe twee eetlepels erwten, een handvol rucola, de helft van de Parmezaanse kaas, het teentje knoflook, de pijnboompitten, olijfolie en citroensap in een keukenmachine en mix alles tot het een groene pasta is. Breng op smaak met peper en zout.

3. Snijd de tomaatjes doormidden en giet de fusilli af en spoel het af met koud water.

4. Doe de overige salade met de tomaatjes, doperwten en de pasta in een kom. Mix het met de pesto door elkaar tot alles goed vermengd is.

5. Serveer met de overige Parmezaanse kaas.

EXTRA: Met deze ingrediënten komt deze maaltijd uit op 400 calorieën.

print

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *