Boterbier latte

Written by GeekeBohms

Ik ben weer eens begonnen met het herlezen van de Harry Potter boeken. Dit gebeurt jaarlijks. En eenmaal als ik Zweinstijn opnieuw leer kennen en alle geheimen ontdek dan voelt het nostalgisch, magisch en wil ik niets liever dan erbij zijn. En het herlezen laat me bijna voelen alsof ik er bij ben!

Boterbier is een van de drankjes dan voluit gedronken wordt in de toverwereld. Boterbier zelf is met ietwat te zoet, kwam ik achter nadat ik dit gedronken heb in de film studio’s. Maar er is niets mis met wat varianten voor thuis. Toch?

Op de bank, languit met het boek op schoot. En deze hete latte naast je. Geloof me. Dit wil je erbij hebben!

Maak de koffie en zet de melk vast klaar.

Karamelliseer de suiker met een beetje water tot deze bruin wordt.

Voeg dan de boter toe en mix alles goed door elkaar.

Voeg dan de melk en de likeur toe en breng alles aan de kook. Vergeet niet te roeren.

Schenk in een glas en top af met marshmallows of slagroom en besprenkel met kaneel. Ik stel voor: bij ieder nieuw boek ééntje? Zo blijven we wel in de stemming!

 

 

Bereiding
1. Doe de suiker met een klein beetje water in een pannetje op laag vuur. Laat het karamelliseren. Als het bubbelt wacht je rustig tot het bruin wordt.

2. Voeg dan de boter toe en roer het door elkaar. Het zal flink bubbelen.

3. Voeg dan de melk, koffie en likeur toe en breng alles aan de kook.

4. Schenk in een glas en top af met de marshmallows of slagroom en besprenkel met kaneel.

EXTRA: hoewel dit drankje duidelijk geen gezonde keuze is, kan het nooit kwaad om te weten wat je drinkt. Een glas (met 15 gram marshmallows) bevat dan ook 340 calorieën.

print

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *