Natuurlijke notenrepen

Written by GeekeBohms

Zoals jullie weten ben ik dol op repen to-go. Gewoon omdat het handig is. Het zijn leuke formaten, je kunt ze meenemen naar waar je naar toe gaat en ze stillen de hongen een beetje.

Vaak zijn deze repen niet bepaald gezond. Zitten bomvol suikers en andere onzinnige dingen. Ik zal je een geheimpje verklappen. Dit recept bevat maarliefst DRIE ingrediënten. Ja echt.

 

Weeg een mix van noten en vruchten af tot 300 gram.

Vermaal alles met korte pulsen in een keukenmachine.

Mix met de honing en kaneel en druk aan op de bodem van de bakvorm.

Bak af in ongeveer 30 minuten tijd (let op dat het niet aanbrand) en laat het afkoelen.

En, simpel toch? De repen zijn wat kleiner dan gewoonlijk, maar dit is om het calorieën aantal te beperken. Als je veel beweegt en de energie kunt gebruiken dan mag je gerust de plak in negen stukken snijden voor wat extra bite. Al met al zijn het wel calorieën waar je lichaam naar vraagt. Niets mis mee dus.

 

 

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 175 graden en leg een bakpapier in een vierkante bakvorm (20×20 cm).

2. Hak de noten en vruchten in een keukenmachine klein in een keuken machine of met een mes. Kijk uit dat het geen puree wordt. Hiervoor kun je het beste pulsen gebruiken.

3. Meng het mengsel met de honing en de kaneel en druk alles stevig op de bodem van de ovenschaal.

4. Bak het af in 30 minuten tijd (let op dat het niet te bruin wordt) en laat het daarna compleet afkoelen.

5. Snijd het in 12 stukken.

EXTRA: Één stuk bevat 120 calorieën.

print

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *