Basis – Zachte Taco’s

Written by GeekeBohms

Vergeten tortilla’s te halen? Zin in creatief doen? Met dit simpele recept voor je eigen, verse tortilla’s zit je altijd goed. Je kunt ze gebruiken voor allerlei soorten recepten. Of je nu voor shoarma, köfte, pulled pork of taco’s gaat, het smaakt met alles!

Met maar vijf natuurlijke ingrediënten, voelt het ook nog eens behoorlijk verantwoord. En heel eerlijk? Deze tortilla’s vullen ook nog eens véél beter dan een tortilla uit de winkel.

Mix de droge ingrediënten samen en voeg hier langzaam het water aantoe. Mix tot een kleverig deeg.

Mix het deeg met de boter op een met bloem bestoven blad tot een stevig deeg.

Leg het deeg terug in de kom en laat het twintig minuten rusten onder een vochtige doek.

Verdeel het deeg in zessen en maak er balletjes van.

Maak van de balletjes kleine tortilla’s en laat ze nog tien minuten rusten. let op, leg wel folie tussen de tortilla’s als je ze stapelt, anders plakken ze aan elkaar vast.

En, zien ze er niet heerlijk uit? Flexibel, stevig en natuurlijk. Je kunt ze natuurlijk ook een beetje oppeppen door er wat extra kruiden in te doen zoals oregano, komijn of wat chilipoeder. Dat is helemaal aan jou!

 

Bereiding
1. Doe alle droge ingrediënten in een kom en mix deze door elkaar. Voeg er voorzichtig het warme water aan toe en mix het tot een plakkerig deeg.

3. Bestuif het aanrecht met nog wat extra bloem en kneed hier het deeg met de boter tot een mooie bal in twee minuten tijd. Doe de deegbal terug in de kom en dek het af met een vochtige doek.

4. Laat het deeg 20 minuten rusten.

5. Deel het deeg in 6 stukjes  en rol er kleine balletjes van. Druk ze plat tot ronde tortillabroodjes en laat deze nog eens 10 minuten rusten. Let op: leg ze niet bovenop elkaar zonder een velletje folie.

6. Bak de tortilla’s in een droge koeken- of grilpan tot ze goudbruin en gaar zijn.

Extra: een stuk bevat 115 calorieën.

print

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *