Choco Bananicecream

Written by GeekeBohms

Eerlijk is eerlijk. Ik had niet verwacht dat zoiets simpels als dit zó lekker kon zijn. Het is niet voor niets dat deze ijsjes tegenwoordig dan ook standaard in mijn vriezer liggen. Heerlijk met deze warme dagen!

Net als deze smoothiebowl bevat dit recept bijzonder weinig ingrediënten. Drie. Ik kan het werkelijk niet makkelijker voor jullie maken. Het is erg leuk om samen met kids te maken en daarna natuurlijk ook lekker op te smullen.

Geen zin in wachten tot het ijsjes zijn? Je kunt ze natuurlijk ook direct opeten of in de koelkast bewaren. Maar geloof me, als ijsjes zijn deze knapen perfect!

Snijd de bananen doormidden en steek er voorzichtig een ijsstokje in.


Maal de amandelen fijn en smelt de chocolade vloeibaar.

Bestrijk de bananen met een spatel met de chocolade en doop ze daarna in de amandelen.

Even laten opstijven en dan in een bak in de vriezer voor in ieder geval een uur. Eindelijk een ijsje waarvan het niet erg is om er iedere avond een van te nemen. Of twee. Hmmmm…

 

Bereiding
1. Pel de bananen en snijd ze doormidden.

2. Steek de ijsstokjes in de banaan. Wees hierbij voorzichtig, anders scheurt de banaan misschien kapot.

3. Smelt de chocolade tot deze vloeibaar is en hak de amandelen fijn.

4. Bestrijk een banaan met de chocolade. Dit gaat het makkelijkste met een spatel. Zo gaat er geen druppel verloren!

5. Rol de banaan vervolgens door de amandelen en laat deze drogen.

6. Herhaal dit met alle bananen en leg ze in een afgesloten bak in de vriezer voor in ieder geval een uur.

Extra: 1 portie is 150 calorieën.

print

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *