Basis – Kruimel taartdeeg

Written by GeekeBohms

Sommige taarten hebben geen taartbiscuit nodig zodat je laagjes kan maken, maar sommige taarten hebben een taartbodem die je vervolgens kan vullen met allerlei lekkers.

Een basisrecept voor dit taartdeeg is dan ook best handig om te hebben, en het is helemaal niet moeilijk. Het allerbelangrijkste dat je moet onthouden is dat in tegenstelling tot veel andere recepten, moeten je ingrediënten nu echt koud zijn. Zo wordt de bodem het lekkerst.

 

Ingrediënten
(bodem voor 26 centimeter – 40 minuten)

– 225 gram bloem
– 100 gram koude boter
– 50 milliliter koud water
– 15 gram suiker
– 1 eigeel
– 1/4 theelepel zout

 

Bereiding
1. Knijp de bloem, zout en boter tussen je vingers tot het kruimelig is en een zandstructuur heeft.

2. Voeg nu het water, suiker en de eigeel toe en mix alles tot een egale bol.

3. Wikkel het deeg in plastic folie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.

TIP: Als je alleen een bodem nodig hebt moet je hem ‘blind’ afbakken in de oven op 220 graden voor ongeveer 20  minuten. Vergeet geen gaatjes in de bodem te prikken.
TIP: Eventuele restjes van het deeg kun je in de vriezer bewaren voor later.

print

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *