Appel-peer tartelettes

Written by GeekeBohms

Op tweede kerstdag was het tijd voor een privé-diner. Alle gezellige familie gelegenheden zaten er weer op en we hadden de hele dag voor ons samen.

Uiteraard wilde ik daar wel een lekker toetje bij. Gezien ik al een groter dessert had gemaakt bij een familie-diner, had ik nu zin in iets kleins. Daarom maakte ik tartelettes. Kleine gebakjes dat precies genoeg is voor één persoon!

Verwarm de oven voor. Rol het deeg uit en leg dit op de bodem van de tartelette vormpjes. Vul deze met het fruit.

Rol het overige deeg uit, snijd er een hartje uit en leg deze stevig boven op de taartjes. Bestrijk ze met het overige ei en de suiker. Bak de tartelettes ongeveer 30 minuten in de oven.

Voor een feestelijk effect even bestuiven met poedersuiker en dan heb je een feestje op tafel!

 

Bereiding
1. Maak het taartdeeg en houd hiervan de helft van het ei apart.

2. Terwijl het deeg in de koelkast rust, snijd je de appel en peer in kleine stukjes. Ik heb voor dit recept stoofpeertjes gebruikt, maar een gewone conferance peer mag natuurlijk ook.

3. Meng het fruit met de eetlepel suiker en de theelepel kaneel.

4. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het taartdeeg uit tot een dunne lap, vet de vormpjes in en beleg de taartvormpjes met de lap taartdeeg.

5. Kneed het overige deeg weer tot een bal en rol het weer uit tot een dunne lap.

6. Vul de tartelettes met het fruitmengsel.

7. Snijd kleine hartjes uit de deeglap en leg deze bovenop de tartelettes zodat het helemaal aansluit. Bestrijk met de rest van het ei en bestrooi met de overige suiker.

8. Bak de taartjes af in 30 minuten in de oven. Wel even laten afkoelen voor je het op eet!

print

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *