Basis – Vanille & Amandel granola

Written by GeekeBohms

Met het nieuwe jaar nog vers voor ons is het ook tijd om weer wat bewuster na te denken over wat we eten.

Misschien deed je dit al, maar ben je op zoek naar iets om je weer even op weg te helpen. Of misschien begin je er nu pas voor het eerst mee. Maar het zelf maken van bepaalde producten die je dagelijks gebruikt is echt een fantastisch en veel gezonder alternatief dan de spullen uit de winkel.

Als we bekijken wat er bijvoorbeeld op de doos staat van een bekende ‘Balans Cruesli’, zien we vier verschillende ingrediënten voor suiker staan, verschillende soorten bloem en zelfs kleurstoffen. Waar is dat allemaal voor nodig?

Van hetzelfde merk kun je ook gezondere granola kopen. Natuurlijk is deze een tikje gezonder, maar de ingrediëntenlijst telt ook vier soorten suikers en heeft totaal 13 ingrediënten op de lijst staan.

Al met al reden genoeg om eens na te denken over om zoiets zelf te maken dus. Creatief, bewust en gezond bezig. Dit recept heeft totaal zes ingrediënten en deze proef je ook allemaal!

Maal de amandelen in grove stukken en mix deze met wat zout samen met de havermout door elkaar.

Mix de kokosolie, stroop, amandel extract en vanille extract door elkaar.

Mix het geheel door elkaar en zorg dat alles goed bedekt is met een laagje olie.

Bak het geheel in 30 minuten tijd en schep iedere tien minuten even de granola om. Laat het daarna goed afkoelen.

Bewaar de granola in een luchtdichte pot en je kunt deze 3 weken lang bewaren. Maar ik verzeker je dat het zo lang niet zal blijven liggen..

Ingrediënten
(10 porties á 40 gram – 40 minuten)

– 250 gram havermout
– 150 gram amandelen
– 1 theelepel amandel extract
– 1 theelepel vanille extract
– 50 gram stroop
– 50 gram kokosolie

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

2. Vermaal de amandelen in een keukenmachine tot grove stukken.

3. Mix de amandelen met de bloem en een snuf zout door elkaar.

4. Mix de overige ingrediënten door elkaar in een apart kommetje. 

5. Voeg dan de oliemix toe aan de havermout en mix alles met de hand door elkaar en zorg dat alles goed gemengd is.

6. Schep de granola op een met bakpapier beklede bakplaat en doe het 30 minuten lang in de oven. Vergeet niet iedere tien minuten de granola even om te scheppen.

print

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *