Watermeloen pizza

Written by GeekeBohms

Deze ‘pizza’ staat al een poos op mijn to do lijst. En nu er al twee weken achter elkaar een heerlijke watermeloen in huis gehaald wordt, en met deze prachtige temperaturen had ik natuurlijk geen enkel excuus meer.

Het is heerlijk om je creativiteit de loop te laten gaan om de pizza er zo lekker mogelijk uit te laten zien. Voor de grote trek maak je de pizza stukken wat dikker. Liever als snack of dessert? Dan kun je de stukken natuurlijk dunner snijden.

Ik heb hier gebruik gemaakt van het andere fruit dat ik in huis had liggen, zoals aardbeien, banaan en appel, maar je kunt het natuurlijk zo feestelijk maken als je zelf wilt. Wat mij betreft beleg je het met stukjes sprits koekjes of chocolade, als je het wat extra luxe wilt maken. Met alleen het fruit is het natuurlijk het ultieme gezonde eten.

Bereiding
1. Als je nog een hele meloen hebt, snijd hem dan in tweeën en snijd er een mooie plak van. 

2. Snijd de schijf in acht stukken. Snijd dan je overige fruit in eetbare stukken. 

3. Verdeel de zuivel over de stukken en versier je stukken watermeloen pizza met de stukken fruit. 

4. Verdeel dan eventueel andere toppings over de stukken en serveer koud. 

OVERIG: Deze portie bevat zo’n 300 calorieën.

print

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *