Groene Explosie – Gezonde Freakshake

Written by GeekeBohms

Nadat ik vorige maand mijn allereerste Freakshake heb mogen proeven ben ik om. Het liefst eet ik iedere week zo’n monster van een shake, afgetopt met slagroom, een donut en allerlei snoepjes. Wat een ongelooflijke droom en sensatie voor mijn zoetekauw smaakpapillen.

Helaas, moet ik vanwege mijn zwangerschap letten op de suikers en koolhydraten dat ik naar binnen werk. Gelukkig is dit maar voor drie maanden, maar ondertussen blijft de door mezelf beloofde Freakshake in mijn hoofd hangen. Heel vervelend.

Ik ben ook helemaal niet gewend om zo op de suikers en koolhydraten te letten, helemaal niet meer sinds ik mezelf bevrijd heb van alle dieet regels en drama. Het is dan ook een flinke domper om ineens te horen dat je weer moet opletten wat je eet.

Gelukkig gaat het niet om te dik zijn, ongezond eten en afvallen. Het gaat over de gezondheid van mijn kindje en ik. Daarnaast is er niets mis met jezelf onderwijzen over verstandige keuzes en minder suikers eten.

En gelukkig ben ik creatief genoeg met veel passie voor nieuwe dingen verzinnen, om een gezondere variant te ontwikkelen. En heel eerlijk; ik vond het zó leuk om te doen, dat je zeker weten nog meer van me kunt verwachten. Wát een feestje.

Goed, genoeg serieuze praat. Laten we kijken naar het monster dat ik Groene Explosie genoemd heb.

Oké, het kost wat meer tijd dan gewoonlijk in de keuken, maar dat komt door de verschillende shakes. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om maar één shake kleur te maken. Ik ben van harte van mening dat het alle tijd waar is en dat het net zo’n feestje is om op te eten als een originele Freakshake.

En het bevat maarliefst 466 calorieën en 53 gram koolhydraten!
Heerlijk als ontbijt of lunch. Laat je me weten wat je er van vind?

Ingrediënten
(1 portie – 15 minuten)

– 2,5 gram kokosrasp
– 2,5 gram amandelschaafsel
– 3 aardbeien
– 1/3 appel
– 15 gram 85% pure chocolade
– 50 gram bevroren aardbeien
– 100 gram bevroren blauwe bessen
– 25 gram lijnzaad
– 40 gram bevroren mango
– 50 gram spinazie
– 200 milliliter magere melk
– 100 gram (vanille) skyrr


Bereiding
1. Smelt de chocolade en doe deze in een boterhamzakje dat je als spuitzak gaat gebruiken. Laat iets afkoelen en spuit dan ongeveer de helft van de chocolade op de rand van je glas en versier dan met de amandelschaafsel. Leg de overige chocolade apart. 

2. Doe de drie aardbeien op een satéprikker en leg apart. Snijd de appel in ‘donut’-dikke plakken en verwijder het klokhuis. Leg apart.

3. Doe de mango, spinazie, 100 milliliter melk en 50 gram skyrr in een keukenmachine en mix tot het een glad geheel is. Schenk dit gedeelte in het glas. 

4. Doe dan de bevroren aardbeien, blauwe bessen, lijnzaad en overige melk in de keukenmachine en mix weer tot het glad is. Schenk dit bovenop de groene shake. 

5. Leg één appel-donut op de rand van het glas en schep hier de overige (eventueel met zoetstof gezoete) skyrr bovenop. Steek een rietje door de skyrr en het gat van de appel in het glas en doe hier de prikker met aardbeien ook in. Versier met kokosrasp en de overige gesmolten chocolade. 

TIP: Je kunt eventueel ook wat popcorn of granola als versiering gebruiken! 
OVERIG: Deze portie bevat 466 calorieën en 53 koolhydraten. 

print

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *