Chocolade & Pindakaas ontbijt donuts

Written by GeekeBohms

Nog steeds neem ik iedere mogelijkheid aan om een zoete snack of een toetje als een volwaardige maaltijd te kunnen eten.

Donuts zijn daar een van, maar zonder vorm is zoiets onmogelijk. Zo heb ik laatst eindelijk een donut vorm aangeschaft waarmee ik donuts in de oven kan bakken als cakejes. Het scheelt dan natuurlijk al enorm dat je de donuts niet frituurt, maar over het algemeen maakt dat qua voedzaamheid niet heel veel uit.

Deze donuts zijn ideaal als ontbijt of tussendoortje. Boordevol met gezonde granen en perfecte smaken.

Niet zo dol op pindakaas? Dan kun je natuurlijk het glazuur laten vallen en er eventueel glazuur van chocoladepasta of jam op doen. Maar ook zónder de glazuur smaken de donuts fantastisch.

Het heeft, heel eerlijk, wel iets weg van brownies. En dat is me echt nog nooit gelukt, om iets gezonds zo vergelijkbaar als een echte zoete snack te laten smaken.

Eet ze als extra bij je uber-gezonde yoghurtbowl, fruitsmoothie of gewoon als een tussendoortje!

Ingrediënten
(6 stuks – 30 minuten)

– 100 gram havermoutmeel
– 50 gram suiker
– 25 gram cacaopoeder
– 1 theelepel bakpoeder
– 60 gram low-fat yoghurt
– 150 gram magere melk
– 1 ei
– 10 gram zachte roomboter
– 60 gram pindakaas
– 30 gram hagelslag


Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Als je geen havermoutmeel hebt, maak het dan eerst door gewone havermout in een keukenmachine fijn te malen.

2. Mix de havermoutmeel, suiker, cacaopoeder en bakpoeder door elkaar. Voeg dan de yoghurt, 100 gram melk, het ei en de roomboter toe en mix het geheel tot een dik beslag.

3. Doe het beslag in een spuitzak en verdeel het beslag over de donutvormen. Je kunt natuurlijk ook gewoon lepels gebruiken om het beslag over te scheppen.

4. Bak de donuts in 20 minuten af in de oven. Laat ze hierna 5 minuten afkoelen voor je ze uit de vorm haalt en verder laat afkoelen.

5. Mix de pindakaas met de melk, maar giet steeds een beetje melk bij de pindakaas tijdens het mixen tot je de juiste dikte hebt gevonden. Misschien heb je dus iets minder melk nodig, misschien iets meer. 

6. Als de donuts helemaal zijn afgekoeld verdeel je het glazuur er overheen en besprenkel je de donuts met hagelslag. 

OVERIG: Één donut bevat 210 calorieën en 25 gram koolhydraten. 

EXTRA: Je kunt de donuts heel makkelijk invriezen en bewaren voor later! Bewaar ze anders in een luchtdichte trommel in de koelkast voor maximaal drie dagen.

print

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *