Blondies met frambozen

Written by GeekeBohms

Deze heerlijke variant op de brownie hebben ze bij mijn voormalige stageplek Sprinkles Bakery ook, en daarom is hij eigenlijk een beetje in mijn hoofd blijven hangen.

Het recept heb ik daarentegen ergens anders vandaan, maar hij smaakt nét zo lekker!

Niet zo’n fan van frambozen? Je kunt natuurlijk ook kiezen voor aardbeien, of blauwe bessen. Of eigenlijk ieder ander soort fruit! Oh, hoe lekker zou dit zijn met een swirl van salted caramel?

Ik ben bij deze zoete maar verfrissende variant van de blondie gebleven, want naast al het zoete, is het heel erg lekker om het zurige van de framboos te proeven. Daarnaast heb ik ze ook gebruikt om kleinere blondie bites van te maken voor het kraamgebak!

Hmmm, zien ze er niet heerlijk uit? Net zo knapperig en chewy tegelijk als de gewoonlijke brownies. En ook nét zo makkelijk om te maken!

Ingrediënten
(9 porties – 45 minuten)

– 140 gram witte chocolade
– 75 gram boter
– 100 gram suiker
– 2 eieren
– 125 gram bloem
– Snufje zout
– 100 gram frambozen


Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier.

2. Smelt de witte chocolade met de boter au-bain-marie en laat even afkoelen.

3. Mix dan de suiker er doorheen tot alles goed is opgenomen.

4. Voeg dan één voor één de eieren toe tot elk ei goed vermengd is.

5. Mix dan de bloem en het snufje zout er doorheen tot een glad beslag. 

6. Schenk het beslag in de bakvorm en verdeel dan de frambozen over het gehele beslag. 

7. Bak de blondie in de oven voor 30 minuten tot hij goudbruin is en een prikker er schoon uit komt. Laat de blondie afkoelen voor 30 minuten en zet hem dan minimaal 1 uur in de koelkast om goed op te stijven. Snijd de blondie dan in negen stukken. 

OVERIG: Één stuk bevat 260 calorieën en 32 gram koolhydraten.

print

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *