Amandel & Speculaas wentelteefjes

Written by GeekeBohms

MET GEKARAMELISEERDE APPEL

Het is september. Ja, voor mij zit officieel de R in de maand en mag het van mij kaneel, sinaasappel, appels en pompoenen gaan regenen. En echte regen. Storm.

Officieel gezien is het natuurlijk nog gewoon hartstikke zomer. De 21e is het pas officieel herfst, maar dat houd mij niet tegen.

Deze wentelteefjes zijn naast een lust voor het oog en een ietwat grote georganiseerde rommel op een bord écht onwijs lekker.

Hoe kouder het weer wordt, hoe meer gevulde speculaas je in de winkels ziet liggen, maar waarom zou je niet andere maaltijden er op inspireren? Knapperig door de gebakken amandelen, zoet en sticky door de gekarameliseerde appel en zacht door de met speculaas doorweekte wentelteefjes. Dit mag je mij iedere dag wel voorschotelen.

Ingrediënten
(1 persoon – 15 minuten)

– 2 volkoren boterhammen
– 1 theelepel speculaaskruiden
– 2 eieren
– 100 milliliter melk
– 50 gram appelschijfjes
– 1 theelepel suiker
– 25 gram amandelschaafsel
– 1 theelepel poedersuiker


Bereiding
1. Zet een koekenpan op hoog vuur en bak in 1 minuut het amandelschaafsel goudbruin. Houd het goed in de gaten en schud de pan af en toe! Zet het amandelschaafsel even apart. 

2. Kluts de eieren met de de melk en de speculaaskruiden in een diep bord goed door elkaar. Leg dan de boterhammen in het mengsel en draai ze om. Zorg dat ze zoveel mogelijk eimengsel hebben opgenomen.

3. Bak de wentelteefjes goudbruin en gaar in ongeveer 5 á 10 minuten tijd. Snijd ondertussen de appel in schijfjes, mocht je dit nog niet gedaan hebben en besprenkel ze met de theelepel suiker. 

4. Leg de wentelteefjes apart en bak de appelschijfjes goudbruin en sticky in de hete pan.

5. Stapel de wentelteefjes bovenop elkaar, beleg met de plakjes appel, amandelschaafsel en besprenkel met de theelepel poedersuiker. 

OVERIG: Één portie bevat 510 calorieën en 47 gram koolhydraten.

print

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *