Banaan & Kaas wentelteefjes

Written by GeekeBohms

Na een wandeling in het bos heb ik altijd zo’n trek in een pannenkoek! Hoewel het ook wel een beetje de schuld is van de talloze pannenkoekenhuizen die in de bossen verstopt staan, is het ook gewoon iets dat er echt bij hoort.

Nu ben ik helemaal niet vies van mijn eigen pannenkoeken maken, maar wat betreft de voedingsstoffen zijn wentelteefjes iets gezonder. Al kun je natuurlijk ook gewoon volkorenmeel gebruiken bij het bakken van pannenkoeken, maar vaak gebruik je dan meer dan je zou willen als je een beetje op je voeding moet letten.

Goed, of je nu op je voeding moet of wilt letten of niet, deze wentelteefjes zijn hoe dan ook een feestje, en zijn een variant van mijn ultieme lievelingspannenkoek: de pannenkoek met banaan en kaas. Met stroop.

Je zult deze variant vrijwel nooit op de kaart terug vinden, maar gelukkig hebben ze de ingrediënten altijd wel in huis om het alsnog te maken. Heerlijk, de zoet gebakken banaan en de gesmolten kaas zijn een fantastisch paar samen.

Je maakt mij niet wijs dat het er niet lekker uit ziet. De voedingswaarden zijn ook prachtig voor een lunch of ontbijt. Neem er een lekkere kop thee of een warme chocolademelk bij en geniet er van!

Ingrediënten
(1 persoon – 15 minuten)

– 2 volkoren boterhammen
– 2 eieren
– 100 milliliter melk
– 20 gram kaas
– 50 gram banaan (ongeveer een halve)
– 10 gram stroop

Bereiding
1. Mix de eieren en melk door het met een garde of vork te klutsen tot het een geheel is geworden. Snijd de banaan in plakjes en schaaf of rasp eventueel de kaas. 

2. Zet een pan op het vuur en spray met bakspray of vet in met wat boter of olie.

3. Leg de boterhammen om en om in het eimengsel en zorg dat er zoveel mogelijk vocht is opgenomen. Leg de boterhammen dan in de pan en bak ze voor ongeveer 5 minuten.

4. Draai de wentelteefjes om en beleg de bruingebakken kant met plakjes banaan en kaas. Doe een deksel op de pan en laat de andere kant ook 5 minuten bruin bakken en tot de kaas gesmolten is.

5. Serveer de wentelteefjes met je favoriete pannenkoeken beleg, voor mij is dat stroop! 

OVERIG: Dit portie bevat 480 calorieën en 50 gram koolhydraten.

print

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *