Pumpkin Spice Pancakes

Written by GeekeBohms

Pannenkoeken waar groenten in verwerkt zijn en smaken als de herfst. Wat wil je nog meer? Geloof me, dit wil je écht!

Deze pumpkin spice pancakes zijn een feestje voor het oog én de maag. En met 150 gram groenten is het absoluut geen slecht begin van de dag.

Mocht je geen pompoenpuree kunnen vinden, kun je dat heel gemakkelijk zelf maken door de pompoen eventjes te koken en te pureren. Simpel als dat.

De pannenkoekjes blijven door de puree erg smeuïg, dus neem de tijd om ze goed gaar te bakken.

Ingrediënten
(1 persoon – 20 minuten)

– 150 gram pompoen(puree)
– 75 gram magere Franse kwark
– 1 ei
– 50 gram havermout
– 1 theelepel bakpoeder
– 1/2 theelepel kaneel
– 1/4 theelepel nootmuskaat
– 1/4 theelepel gember
– 1/4 theelepel kruidnagel
– 2 theelepels suiker
– 10 gram walnoten

Bereiding
1. Als je geen pompoenpuree kunt vinden kun je dat heel gemakkelijk zelf maken door de pompoen te schillen, in blokjes te snijden en deze in tien minuten zacht te koken. Spoel af met koud water en maal fijn in een keukenmachine. En tadá, je hebt pompoenpuree!

2. Maal de havermout met alle kruiden, bakpoeder en suiker tot een poeder in een keukenmachine. 

3. Voeg dan de het ei, de kwark en pompoenpuree toe en mix het geheel tot een dik beslag en laat het even staan.

4. Maak een koekenpan heet en verkruimel hierboven de walnoten. Rooster de walnoten kort tot ze lichtbruin zijn verkleurd en leg ze dan even apart.

5. Spray de koekenpan in met wat bakspray of vet in met wat olie of boter. Schep dan drie hoopjes beslag in de pan en bak beide kanten goudbruin. Herhaal dit nogmaals tot het beslag op is. Serveer warm en met de geroosterde walnoten!

EXTRA: Één portie bevat 465 calorieën en 55 gram koolhydraten.

print

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *