Aziatische pastasalade

Written by GeekeBohms

Een salade én ook nog eens een die niet Italiaans is. We gaan langzaam maar zeker vooruit. Ik zeg langzaam, want ondanks de Aziatische tint, zit er wel pasta in verwerkt.

Dat mag de pret niet drukken trouwens, want deze salade is een pareltje op zich. Het is eerder een koude pasta met rauwkost en een frisse pindasaus.

En het beste? De salade is ook nog eens super snel gemaakt. Tegen de tijd dat de pasta gekookt is, heb jij al lang de groenten fijngesneden en de dressing in elkaar gezet.

Dus, ben je toe aan iets anders voor de lunch maar wil je niet teveel poespas? Dan is deze salade een echte uitkomst!

Ingrediënten
(2 personen – 15 minuten)

– 100 gram volkoren pasta
– 1/4 rode kool
– 1/2 komkommer
– 200 gram wortel
– 20 gram pinda’s 
– 30 gram pindakaas
– 50 milliliter sinaasappelsap
– 1 theelepel sriracha
– 1 theelepel honing
– 1 lente-ui
– 1 teentje knoflook 

Bereiding
1. Kook de pasta volgens bereiding op de verpakking en spoel af met koud water.

2. Snijd de rode kool fijn, rasp de wortels, snijd de komkommer in blokjes en de lente-ui in fijne ringetjes. 

3. Mix de pindakaas met de sinaasappelsap, sriracha, honing en geperste knoflook tot een dressing. Breng eventueel op smaak met peper en zout. 

4. Roer alle groenten en pasta door elkaar met de dressing en bestrooi de salade met de pinda’s. 

EXTRA: Één portie bevat 400 calorieën en 50 gram koolhydraten.

TIP: De pasta smaakt het lekkerst als hij net gemaakt is. Wil je het de volgende dag als lunch meenemen? Houd dan de dressing apart tot dat je het gaat eten.

print

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *