Pittige Pompoensoep

Written by GeekeBohms

Een heerlijk aspect van de herfst is de super veelzijdige pompoen. Het is geen geheim dat ik er dol op ben en veel mee werk.

Wat je allemaal met pompoen kunt doen? Behalve dat het natuurlijk ontzettend mooie groenten zijn als decoratie en heel erg creatief mee kunt zijn, kun je er zowel hartige als zoete dingen mee maken in de keuken.

Er komen dan ook jaarlijks nieuwe dingen op mijn wish-list lijstje welke ik graag wil maken. En één van die recepten was deze pittige pompoensoep.

Pittig door de spicy cajunkruiden, maar toch zacht door de room. Ik heb salie gebruikt, maar vond deze zelf wat te overheersend, dus wees daar zuinig mee als je dit lekker vind. Je kunt makkelijk experimenteren met kruiden waar je zelf blij van wordt, bijvoorbeeld tijm, rozemarijn of simpeler: paprikapoeder. Een tikkie nootmuskaat is wel een must, omdat dat de herfst er in haalt.

En oja, voor je helemaal speciaal op zoek gaat naar pompoenpitten: bedenk dat als je een pompoen koopt die je moet schillen en snijden gratis pitten voor je heeft. Even afspoelen en goed laten drogen en je hebt je eigen voorraad!

Ingrediënten
(2 personen – 30 minuten)

– 400 gram pompoen (heel, blokjes of makkelijk: puree)
– 1 grote ui
– 3 teentjes knoflook
– 250 milliliter kookroom (light)
– 10 gram pompoenpitten
– 2 bouillonblokjes
– Cajunkruiden
– Nootmuskaat
– Salie

Bereiding
1. Schil en snijd de pompoen in blokjes. Kook deze in 10 minuten zacht.

2. Snijd de ui en knoflook fijn en fruit deze in een soeppan. Voeg dan de  pompoen met 200 milliliter kookroom, 300 milliliter en 2 bouillonblokjes toe. Laat het koken voor  10 minuten. Breng het op smaak met de cajunkruiden, nootmuskaat, peper en zout. 

3. Rooster de pompoenpitten in een koekenpan tot ze goudbruin zijn. Pureer de soep en proef of hij lekker pittig is. Serveer met een swirl kookroom en de pompoenpitten.

EXTRA: Één portie bevat 255 calorieën en 29 gram koolhydraten. 

print

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *