Pumpkin Spice Haverkoeken

Written by GeekeBohms

Ik kan niet geloven hoe lang het geleden is dat ik haverkoeken heb gemaakt. Een paar jaar geleden had ik deze repen standaard in mijn vriezer liggen om als een to go mee te nemen op stap.

Het originele recept vind je hier – met rood fruit, heerlijk! Deze variant is wat meer aangepast op – hoe kan het ook anders: de herfst!

Met een gezonde toevoeging van pompoen en uiteraard speculaaskruiden is deze variant een echt pareltje en zal je de koude en regenachtige dagen door laten komen. Verpak ze per stuk en bewaar ze in de vriezer, altijd iets lekkers in huis!

Ingrediënten
( 16 stuks – 45 minuten + 2 uur wachten)

– 150 gram havermout
– 100 gram bloem
– 150 zachte roomboter
– 50 gram basterd suiker
– 1 theelepel bakpoeder
– 200 gram appel
– 50 gram pompoenpuree
– 50 milliliter melk
– 50 gram amandelschaafsel
– 1 theelepel kaneel
– 1 eetlepel speculaaskruiden

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 190 graden.

2. Mix de bloem, havermout, suiker, speculaaskruiden en bakpoeder door elkaar.

3. Voeg dan de boter toe en mix het tot het een kruimelig deeg is.

4. Verdeel twee derde van het deeg over een met bakpapier bekleedde vierkante bakvorm. Bak het 15 minuten in de oven.

5. Snijd de appels in kleine stukjes en meng het door elkaar samen met de pompoenpuree, melk en kaneel.

6. Verdeel het fruit over de gebakken bodem en besprenkel het geheel dan met de overige kruimeldeeg en daarbovenop de amandelschaafsel. Druk het zachtjes aan.

7. Bak het geheel nog 25 minuten in de oven. Laat het helemaal afkoelen voor je het 2 uur in de koelkast zet.

EXTRA: Één portie bevat 180 calorieën en 16 gram koolhydraten.

TIP: Geen pompoenpuree in huis? Zelf makkelijk maken door een pompoen te schillen, 10 minuten koken, pureren en af laten koelen. Zeker een poosje houdbaar in de koelkast en ook makkelijk in te vriezen!

TIP: Liever geen pompoen? Vervangen door jam kan natuurlijk ook gewoon.

print

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *