Spookachtige groenten

Written by GeekeBohms

Oké, ik ga heel eerlijk met jullie zijn. Ik ben ongelooflijk lang bezig geweest om de groenten in deze vormpjes te snijden. Het was echt bijzonder arbeidsintensief, maar daarnaast ook heel erg leuk!

Naast de bieten heksenhoeden, wortel jack ‘o lanterns en aardappel spookjes die je hier ziet, had ik ook nog vleermuizen van courgette gemaakt, maar die waren zo slap dat er weinig van terecht is gekomen. Jammer!

Vind je het wel heel erg leuk maar heb je geen zin om er erg veel moeite in te stoppen? Dan kun je natuurlijk ook gewoon voor één vormpje kiezen (psst, de spookjes waren het makkelijkst!) en de rest gewoon los in stukken snijden.

Naast dat het heel erg intensief was, was het natuurlijk leuk (anders begin ik er niet aan) maar was het ook nog eens heel erg lekker! De worteltjes en aardappelen twijfelde ik ook geen seconde aan omdat we al regelmatig gebakken aardappelen of worteltjes eten, maar ik was echt super aangenaam verrast door de bietjes.

Oja, de ingrediëntenlijst lijkt misschien wat enthousiast door de hoeveelheid groenten, maar ik heb uiteraard rekening gehouden met het verlies dat je maakt door deze vormpjes te snijden. Uiteindelijk kom je uit op zo’n 250 gram groenten en 75 gram aardappelen per persoon.

Ingrediënten
(2 personen – 2 uur)

– 300 gram winterpeen
– 300 gram bietjes
– 200 gram aardappelen
– 2 eetlepels olijfolie
– 25 gram bloem


Bereiding
1. Snijd de winterpeen en aardappelen in plakjes van ongeveer een halve centimeter dik. Doe ze in een pan met water en kook ze voor 5 minuten. Spoel dan af met koud water en laat verder afkoelen.

2. Schil de bietjes en snijd deze ook in plakken van een halve centimeter. Snijd de plakken bieten in vormpjes van heksenhoeden of vleermuizen. Voor de heksenhoeden kun je de plakken in 4 of 5 punten snijden, vanuit daar kun je de punthoed verder snijden. Voor de vleermuizen snijd de de plakken doormidden en snijd je halve maantjes uit de vleugels. 

3. Snijd in de winterpeen driehoekjes en een mond. Dit is wat priegelwerk, het is niet erg als het niet heel netjes is, dit valt na het bakken bijna niet meer op.

4. Snijd uit de plakken aardappel de vorm van spookjes. Snijd aan de onderkant halve maantjes en prik de ogen uit met een rietje. 

5. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de groenten over drie kommen en verdeel de olijfolie en bloem hierover. Breng op smaak met peper en zout en hussel alles goed door elkaar tot alle groenten helemaal bedekt zijn met bloem en olie.

6. Verdeel de groenten over de bakplaat en bak af in 45 minuten tijd. Liever wat extra bruin en knapperig? Doe het dan 20 minuten in de oven en bak ze daarna nog 10 minuten op laag vuur in de pan. 

EXTRA: Één portie bevat 335 calorieën en 47 gram koolhydraten. 
TIP: Lekker met een stuk vlees(vervanger)!

print

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *