Feel good lasagnesoep

Written by GeekeBohms

Zin in comfortfood? Behoefte om jezelf te verwennen met een verwarmend gerecht op in de koude herfst?

Dan heb ik iets leuks voor je. Deze soep is namelijk naast comforting en verwarmend ook nog eens onwijs voedzaam en caloriearm!

Het is lasagne, in soep variant. Ja, ook met de room, de lasagnebladeren en de kaas. Veel kaas. Maar ook met veel meer groenten. Super lekker om op te peuzelen als lunch of als simpel diner. Staat ook nog eens binnen 30 minuten bij je op tafel.

Let’s begin!

Ingrediënten
(6 personen – 30 minuten)

– 400 gram tomatenblokjes
– 400 gram verse tomaten
– 1 courgette
– 1 grote ui
– 2 teentjes knoflook
– 140 gram tomatenpuree
– 1 handje verse basilicum
– 250 gram mager rundergehakt
– 200 milliliter (light) kookroom
– 300 gram geraspte kaas
– 150 gram lasagnebladeren
– 4 blokjes runderbouillon
– Oreganokruiden

Bereiding
1. Snijd de ui en knoflook in blokjes en bak deze glazig in een soeppan met wat olie.

2. Voeg dan het gehakt toe en bak deze rul, breng op smaak met peper, zout en oregano. Snijd ondertussen de tomaten en courgette in grove blokken.

3. Bak de verse groenten kort mee in de pan en voeg dan de tomatenblokjes, tomatenpuree, bouillonblokjes en 500 milliliter water toe. Breng aan de kook en laat pruttelen.

4. Snijd de basilicum in reepjes en voeg deze toe aan de soepgroenten.

5. Pureer de soep voorzichtig en op lage stand met korte pulsen (LET OP: de soep moet niet helemaal glad worden, want het gehakt zit er al in – denk aan een chili substantie) tot de grootste stukken groenten klein zijn gemaakt en het er lekker dik uit ziet. Roer de kookroom er doorheen. Breek de lasagnebladeren in kleine stukken en voeg deze ook toe aan de soep. Laat nog even koken tot de lasagnebladeren zacht zijn. Serveer met de geraspte kaas.

EXTRA: Één portie bevat 435 calorieën en 52 gram koolhydraten.

print

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *