Haver bananenbrood

Written by GeekeBohms

Wauw, wat is het alweer lang geleden dat ik iets van me heb laten horen op deze website!

Ik had heel netjes recepten vooruit gespaard en deze tot eind oktober ingepland en met jullie gedeeld. Dit natuurlijk omdat ik wist dat er in september een baby op komst was!

Inmiddels is de baby er en zullen de meeste van jullie wel weten dat onze lieve zoon Jason heet en hij kerngezond is. Ongelooflijk maar waar – Hij is alweer een half jaar oud!

Ik heb zeker niet stil gezeten in de keuken, maar hopelijk begrijpelijk waren mijn prioriteiten ergens anders dan op deze website schrijven. Wel heb ik een paar nieuwe recepten in mijn wekelijkse maaltijden, dus deze kun je binnenkort op verwachten te zien.

Want eerlijk is eerlijk. Wat een gekke tijd he?

Ik heb geen zin om het heel lang over het Coronavirus te hebben, maar het moge duidelijk zijn dat het ons allemaal aangrijpt en je dingen in perspectief laat zien.

Onze tuin schiet al aardig op, dat komt natuurlijk door alle extra tijd en het mooie weer. Dat zie ik ook maar als een bonus. En ik ben ook al weer begonnen met het groeien van heerlijke groente en fruit voor in mijn moestuintje.

We zitten veelal thuis. Jerry doordeweeks ook. En doordat er andere dingen zijn vervangen door op de bank zitten, gebruik ik deze tijd om mijn creatieve draad weer op te pakken. Iets doen waar je vrolijk van wordt, dat is nu ook heel belangrijk!

Goed, back to business. Uiteraard kan ik helemaal los gaan en wel tientallen ongezonde recepten maken, maar wellicht is het ook wel zo fijn om af en toe wat gezonds te smullen. Want het is tenslotte geen kerst en helemaal door thuis te zitten hebben we minder voedingsstoffen nodig.

Deze gezonde haver bananenbrood is ideaal als tussendoortje, of neem een lekker groot stuk als ontbijt. Want waarom niet?

Heerlijk luchtig en smeuïg, dat is wat dit bananenbrood is. De banaan bovenop de cake smaakt als gebakken banaan. Een extra feestje voor je mond!

Goed, ik duik de keuken weer in. Laat je weten als je deze heerlijke bananenbrood gemaakt hebt?

Ingrediënten
(12 personen)

3 rijpe bananen
80 gram olijfolie
150 gram honing
150 gram havermout
150 gram (volkoren)bloem
2 eieren
50 milliliter melk
2 theelepels bakpoeder
2 theelepels kaneel
vanille extract
Snufje zout

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 160 graden hete lucht en vet een cakevorm of een taartvorm van 18 cm in. 

2. Prak twee bananen tot een prakje en voeg hier de olijfolie, honing, eieren en melk aan toe. Mix goed.

3. Voeg dan de overige ingrediënten toe en mix alles tot een dik beslag. Giet het in de bakvorm.

4. Snijd de laatste banaan in plakken en verdeel deze over het beslag. Besprenkel met nog wat havermout.

5. Bak af in de oven. In een cakevorm voor 60 minuten, in een taartvorm voor 70 minuten. Laat goed afkoelen!

TIP: Je kunt de stukjes ook heel makkelijk invriezen!

print

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *