Makkelijke Mexicaanse ovenschotel

Written by GeekeBohms

Voor de mensen die niet van veel in de keuken staan houden heb ik een leuke verrassing!

Deze Mexicaanse ovenschotel bestaat namelijk vooral uit spullen uit je keukenkastje en is ook nog eens een eenpansgerecht, waardoor dus minimale vaat hebt.

Het kost even wat tijd om het in te laten koken, maar daar hoef je niet continu bij te blijven. Dus he, meer tijd voor andere dingen!

Je kunt als je wilt het pitabroodje vervangen voor tortilla chips, of het vlees vervangen voor bonen. Maar natuurlijk kun je voor extra vulling ook nog de bonen er extra aan toe voegen. Verminder dan wel de rijst een beetje, anders krijg je het niet allemaal op!

Ingredienten
(60 minuten – 4 of 5 personen)

300 gram rijst
800 gram tomatenblokjes
150 gram mais
2 uien
2 grote paprika’s
2 knoflookteentjes
2 bouillonblokjes
150 gram mager rundergehakt
200 gram kidneybonen (optioneel)
1 eetlepel tacokruiden
1 theelepel chilikruiden
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel uipoeder
1 avocado
150 gram creme fraiche
Pitabroodjes
200 gram geraspte kaas

Bereiding

1. Snijd de ui en knoflook fijn en bak deze tot ze glazig zijn en lekker ruiken.

2. Bak dan het gehakt mee tot het rul en gaar is. Snijd ondertussen de paprika’s in blokjes.

3. Voeg dan de kruiden, mais, tomatenblokjes, rijst, bouillonblokjes en eventueel bonen toe. Roer alles door elkaar en schenk er water bij tot alles onder water staat. Breng aan de kook en zet dan het vuur lager. Laat het pruttelen tot al het vocht weg is en de rijst gaar is. Vergeet niet af en toe de pan door te roeren – dit duurt ongeveer 45 minuten.

4. Maak van de avocado ondertussen een guacamole door het te prakken en wat kruiden toe te voegen.

5. Verwarm de oven voor op 160 graden hete lucht. Besprenkel de kaas over de pan en zet het geheel samen met de pitabroodjes nog even 15 minuten in de oven.

6. Serveer met de guacamole en de creme fraiche

print

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *