Falafel met rijstsalade

Written by GeekeBohms

Het stond al heel lang op mijn lijstje, maar het kwam er steeds maar niet van. Falafel. Het klinkt alsof het ongelooflijk ingewikkeld is en alsof het heel veel werk is.

Beiden is niet waar! Het is echt super simpel om te maken en echt bijzondere ingrediënten heb je er ook niet perse voor nodig.

Deze variant serveer ik met een lekkere rijstsalade, om wat extra groenten binnen te krijgen. Heerlijk voor een weekenddag!

Ingrediënten
(4 personen – 1.5 uur)

Falafel
1 blikje kikkererwten
3 teentjes knoflook
1 grote gele ui
1 theelepel peterselie
1 theelepel komijn
1/2 theelepel zout
1 eetlepel citroensap
1/2 theelepel peper
1/2 theelepel chilipoeder
2 eetlepels olijfolie
1/2 komkommer
50 gram cherry tomaatjes
1 rode ui
4 grote pitabroodjes

Tzatziki
1/2 komkommer
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel bieslook

Rijstsalade
200 gram zilvervliesrijst
150 gram cherry tomaatjes
200 gram baby spinazie
1 geperste knoflookteen
1 eetlepel citroensap
1 gele ui

Bereiding

1. Doe alle ingrediënten voor de falafelballetjes in een keukenmachine en maal fijn tot een soort gehakt.

2. Draai er kleine golfballetjes van – ongeveer 4 balletjes per persoon. Zet de falafel balletjes in de koelkast voor minimaal een uur.

3. Kook de rijst volgens de verpakking en snijd de cherry tomaatjes en ui in stukjes

4. Bak de ui en knoflook met wat olie in de pan. Voeg de cherry tomaatjes, spinazie en citroensap toe en breng op smaak met peper en zout. Laat even sudderen tot alles geslonken is.

5. Giet de rijst af en bak deze 10 minuten met de groenten mee. Laat afkoelen.

6. Snijd de rode ui, tomaatjes en halve komkommer in stukjes.

7. Maak de tzatziki door de andere helft komkommer te raspen en het sap eruit te knijpen. Mix met de eetlepel olijfolie, peper, zout en bieslook.

8. Verwarm de pitabroodjes volgens de verpakking. Bak de falafel balletjes goudbruin in een koekenpan met wat olie. Kijk uit – het spettert en de balletjes blijven zacht!

9. Serveer alles bij elkaar. De balletjes warm en de salade koud.

print

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *