Cordon bleu ovenschotel DELUXE

Written by GeekeBohms

Het originele Cordon bleu ovenschotel recept vind je hier. Het is nog steeds heel erg lekker en natuurlijk koolhydraat arm. Ik maak het heel erg graag en ik eet het ook heel erg graag.

Alleen mist Jerry er iets in en om heel eerlijk te zijn, sinds ik borstvoeding geef heb ik ook wel behoefte aan wat meer brandstof. Tijd dus om deze lekkere schotel een upgrade te geven, voor als je extra hongerig bent.

Wel, deze ovenschotel is een combinatie van een cordon bleu en een heerlijke kazige pasta. Het is wat lastig om dit heerlijke gerecht ook smakelijk en mooi op de foto te krijgen, maar hopelijk verleiden de bruin gebakken kleuren je om het toch een poging te geven. Want dit is werkelijk een hemel.

Met meer dan 250 gram groenten per persoon en een verlaagde koolhydraat toevoeging is dit nog steeds een gezonde maaltijd om te eten. Ik zou zeggen: maak in bulk en stop het in de vriezer!

Ingredienten
(4 personen – 1.5 uur)

1 bloemkool (ongeveer 1 kilo)
1 gele ui
2 teentjes knoflook
1 kipfilet
300 milliliter melk
1 bouillonblokjes
100 gram plakjes kaas
4 plakjes gerookte ham
10 plakjes bacon
250 gram penne pasta
200 gram creme fraiche
2 eetlepel olijfolie
50 gram paneermeel
1 theelepel paprikapoeder
1 eetlepel bieslook

Bereiding

1. Kook de bloemkool en kipfilet 20 minuten. Verwarm dan de oven voor op 210 graden.

2. Snijd ondertussen het uitje en knoflook fijn. Bak ze in de pan fruitig. Doe ze alvast in een keukenmachine.

3. Bak de bacon knapperig in de pan.

4. Trek de kipfilet uit elkaar tot je alleen nog sliertjes kip over hebt. Mix het met de creme fraiche en breng op smaak met de paprikapoeder en wat peper en zout.

4. Mix de ui en knoflook met de bloemkool, melk, zout, peper, bieslook en het bouillonblokje in de keukenmachine tot een egale, waterige mix. Schep de (ongekookte!) pasta door het mengsel heen en schenk het in de ovenschaal.

5. Beleg de bloemkoolmix met zes plakjes bacon, 4 plakjes ham en de kaas. Verdeel hier de kipfilet over.

6. Verkruimel de overige bacon en mix het met de paneermeel en olijfolie. Verdeel dit bovenop de kipfilet. Bak het geheel af in de oven voor 45 minuten.

print

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *