Popsicles

Written by GeekeBohms

Na een korte poll op Instagram bleek dat jullie allemaal enorm geïnteresseerd waren in mijn huisgemaakte ijsjes. Hoe ontzettend leuk is dat!

De bereidingswijze van dit recept is eigenlijk niet de moeite waard om te schrijven, want het is een kwestie van pureren en invriezen, maar de smaakcombinaties zijn zeker handig om te weten.

Een paar dagen geleden ben ik de keuken in gedoken in frustratie omdat ik niet even naar de ijsboer kon fietsen voor een bolletje ijs. Misschien maar goed ook, anders zou ik op het moment iedere dag wel een rondje fietsen.

De ijsjes die ik heb gemaakt zijn een prachtig alternatief om lekker thuis te maken. Deze zijn namelijk gezond, suikervrij en in elke mogelijkheid hartstikke veganistisch. Voor ieder wat wils, ja echt waar!

INGREDIENTEN

Pina Colada
Ananas (vers of vriezer)
Kokosmelk

Berry Smoothie
Bosvruchten
Diepvries spinazie
Kwark

Tropical Pink
Aardbeien
Kokosmelk

Apple
Suikervrije appelmoes
Citroensap
Kaneel
Water

Peanut & Chunk
Banaan
Pindakaas
Suikervrije chocolade

Vanilla & Coffee
Eiwitshake of kwark
Espressoshot
Vanille extract
Water

BEREIDING

1. Kies welk ijsje je wilt gaan maken en verzamel de ingredi├źnten. Het is wel een beetje lastig om te vertellen hoeveel je nodig hebt, gezien ieder ijsvormpje anders is. Houd ongeveer even delen aan. Dus 1/2 en 1/2 of 1/3, 1/3 en 1/3. Dan zijn de verhoudingen prima.

2. Mix de ingredienten in een keukenmachine tot een puree. Vul de ijsvormpjes er mee en doe ze voor in ieder geval 2 uur in de vriezer.

TIP: Gebruik uit het blik kokosmelk ook zeker een schep van het dikke kokosroom, dat maakt het juist lekker!

TIP: Proeven, proeven, proeven! Proef altijd na het pureren wat je van de smaak vind. Kan er nog iets bij? Meer aardbei? Liever wat zoeter? Voeg dan gewoon een beetje honing toe.

print

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *