Pompoen-pinda soep

Written by GeekeBohms

Ik deelde eerder al een foto van dit prachtige soepje op Instagram. Het is echt een heerlijke soep. Een aanrader als je van een beetje pit en pinda’s houd.

De soep is gezond want het bevat een grote berg groenten, maar ook gezonde vetten dankzij de pindakaas. Als je dan ook nog eens zorgt dat je pindakaas zonder toegevoegde suikers gebruikt dan ben je helemaal lekker bezig.

We serveren zelf de soep met wat we in huis hebben. De lekkerste combinatie vind ik wel met een lekker stuk naan – puur omdat dit bij de smaakcombinatie past. Maar een lekker warm pitabroodje of een knapperig gebakken tortilla is ook zeker niet misplaatst!

INGREDIENTEN
(4 personen – 30 minuten)

– 1 grote flespompoen
– 1 winterpeen
– 2 gele uien
– 2 teentjes knoflook
– 2 bouillon blokjes
– 2 lente uitjes
– 4 eetlepels pindakaas
– 4 eieren
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 2 theelepels chilipoeder
– Peper en zout
– Brood naar keuze, bijvoorbeeld naan, een pita broodje of een tortilla wrap

BEREIDING

1. Schil en snijd de flespompoen in blokjes. Snijd de winterpeen in plakken.

2. Snijd de gele ui en knoflook fijn. Bak deze tot ze beginnen te geuren in de pan.

3. Voeg dan de pompoen en peen aan de pan toe en bak kort mee.

4. Voeg water toe aan de pan tot alles net onder water staat. Voeg de bouillon blokjes, pindakaas en kruiden toe en breng aan de kook en laat het 20 minuten pruttelen.

5. Kook ondertussen de eieren tot ze hard zijn en snijd de lente ui in ringetjes. Bak de het brood volgens beschrijving.

6. Pureer de pan met gekookte groenten en proef of het naar smaak is. Voeg eventueel nog wat kruiden toe.

7. Serveer heet met het afgebakken brood en een eitje dat in vieren gesneden is en de lente ui.

print

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *