Zoete aardappel brownies

Written by GeekeBohms

Ik kan bijna jullie gezichten zien bij het lezen van deze titel. Zoete aardappel brownies. Ja, wat moet je daar nou weer mee, he?

Maar heel eerlijk, hoe klinkt een brownie zonder bloem, boter en toegevoegde suiker?

Ik ben dol op varianten proberen als het gaat om zoetigheid, want ik kan me daar helemaal suf in eten. En hoewel ik groot fan ben van gewoon de volvette en suikerbom varianten, kan het absoluut geen kwaad om iets gezonds te proberen.

Deze brownie smaakt heerlijk naar chocolade en is heerlijk romig dankzij de zoete aardappel. De brownie blijft vrij zacht, dus verwacht geen crispy randjes, maar je kunt wel de zachte binnenkant verwachten van de traditionele versie!

INGREDIENTEN
(16 stuks – 60 minuten)

– 1 grote zoete aardappel (250 gram)
– 7 dadels
– 2 eieren
– 4 eetlepels cacaopoeder
– 70 gram amandelmeel
– 1 theelepel bakpoeder
– 50 gram noten

BEREIDING

1. Schil de zoete aardappel en hak deze in blokken. Kook de zoete aardappel 15 minuten in een pannetje met water.

2. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een bakvorm in.

3. Maal de dadels fijn in een keuken machine. Voeg dan de gekookte zoete aardappel toe en mix het door tot een soort beslag.

4. Roer dan de eieren, cacaopoeder, amandelmeel en bakpoeder er doorheen. Mix het niet te lang.

5. Hak de noten grof fijn en voeg deze nog even kort toe. Stort het beslag in de bakvorm en bak de brownie af in 25 minuten.

TIP: Laat goed afkoelen voor je het uit de bakvorm haalt! Om ze steviger te maken zet je de brownies na afkoelen minimaal 30 minuten in de koelkast.

TIP: Ook makkelijk in te vriezen voor later!


print

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *