Hartige wafels

Written by GeekeBohms

Hartige wafels. Ooooh jemig wat zijn deze lekker zeg!

Iedereen weet inmiddels wel dat ik echt onwijs dol ben op pannenkoeken en wafels en alles wat er een beetje op lijkt – en dan vooral de zoete variant. Maar mijn lieve man Jerry is toch een minder grote zoetekauw dan ik.

Hij kan echt genieten van iets hartigs en laat een kans om bijvoorbeeld eieren te eten niet langs zich heen gaan.

En sinds hij thuis aan het werk is in verband met Corona, leek het me tijd om eens voor hem iets te verzinnen in de keuken. En toen zijn deze wafels geboren.

De smaak lijkt een beetje op een kazige omelet, met de structuur van een een knapperige wafel. Het klinkt bijzonder, maar het is echt de moeite waard!

Oh, en ik geef alvast een tip: maak er daadwerkelijk twaalf, want het raspen kost wat tijd en moeite, maar als je er gelijk meer maakt, kun je ze heel gemakkelijk invriezen en later opwarmen voor een ander moment!

INGREDIENTEN
(12 stuks – 30 minuten)

– 1 grote zoete aardappel (250 gram)
– 3 grote wortels (200 gram)
– 100 gram geraspte kaas
– 70 gram havermoutmeel
– 2 lente ui
– 3 eieren
– Peterselie

BEREIDING

1. Rasp de zoete aardappel en wortelen. Doe de geraspte groenten in een schone theedoek en knijp het flink fijn zodat al het overbode vocht eruit komt.

2. Snijd het lente uitje in reepjes en doe in een kom. Voeg dan de geraspte wortel, zoete aardappel, kaas, havermoutmeel, peterselie en de eieren toe en mix kort door elkaar.

3. Warm het wafelijzer op en schep twee eetlepels per wafel op het ijzer. Bak de wafels in ongeveer 5 minuten goudbruin en gaar.

TIP: Geen havermoutmeel? Je kunt het makkelijk zelf maken door havermout in een keukenmachine fijn te malen, maar je kunt het ook vervangen door gewone bloem.

TIP: Geen wafelijzer? Je kunt het natuurlijk ook gewoon opbakken in een pan!

print

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *