‘ Smores cheesecake

Written by GeekeBohms

Cheesecake vind ik intimiderend. Maar na deze variant eigenlijk niet meer zo. Ik had altijd het idee dat cheesecake ongelooflijk ingewikkeld was. Met een bakje water in de oven.. Scheurende cheesecakes, ingezakte cheesecakes..

En wellicht heb ik geluk gehad deze keer, want eerlijk gezegd maak ik de gebakken cheesecake maar weinig – en ik kan me vaag een slappe bodem herinneren.

Maar dit pareltje is zeker de moeite waard om te delen. Misschien heb ik wel het beste recept te pakken. Wie weet!

Een ’smores cheesecake, gewoon omdat het BBQ seizoen er toch wel aan komt (en we toch thuis moeten blijven). Een taart om te delen met je gezin – dit is namelijk een kleine variant. Blijft er toch wat over? Dan kun je vast iets over de schutting doorgeven.

Ingredienten
(6-8 personen – 3 uur)

150 gram Digestive koekjes
80 gram roomboter
400 gram roomkaas (light)
120 gram suiker
2 eieren
120 gram slagroom
1 theelepel maizena
40 gram pure chocolade
Een zak marshmallows

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 140 graden hete lucht en zet een ovenschaal met water onderin de oven. Vet een bakvorm van 16 centimeter in en bekleed met bakpapier.

2. Maal de koekjes fijn in een keuken machine of sla kapot met een deegroller. Smelt dan 50 gram roomboter en roer dit door de koekkruimels heen.

3. Verdeel de bodemmix over de bakvorm en druk het goed aan met een opstaande rand. Zet het even in de koelkast om op te stijven.

4. Mix de roomkaas met de suiker en slagroom tot een glad mengsel zonder klontjes. Voeg dan een voor een de eieren toe tot net gemengd. Voeg tot slot de maizena toe. Mix vooral niet te lang!

5. Verdeel de cheesecakemix over de bodem en zet bak de cake af in 60 minuten. De taart moet niet meer glimmen, maar zal nog wel wat wiebelig zijn.

6. Laat de cheesecake afkoelen tot kamer temperatuur en zet hem dan minimaal 1 uur in de koelkast.

7. Verwarm de overige slagroom en giet dit over de chocolade in een kommetje. Roer tot het een vloeibare saus is geworden. Roer dan de overige roomboter er doorheen en laat afkoelen tot dat het iets is ingedikt – je wilt het niet te vloeibaar hebben!

8. Giet de pure chocolade ganache over de cheesecake heen en laat afkoelen.

9. Verdeel dan de marshmallows op de bovenkant van de cheesecake en brand ze kort voor je de taart gaat serveren.

TIP: Heb je de ganache gemaakt en is de cheesecake nog niet klaar? Dan zal de ganache hard worden. Je kunt deze makkelijk weer zachter maken door het kort op te warmen in de magnetron – pas wel op dat je het niet verbrand.

print

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *