VEGAN citroen-aardbeien cake

Written by GeekeBohms

Toen ik met deze cake ging beginnen, had ik eigenlijk weinig verwachtingen. Hij zag er op de plaatjes veel te mooi uit om mooi en ook nog eens echt lekker te zijn.

Het originele recept is uitgewerkt door @foodie.yuki op Instagram. Zij maakt echt prachtige dingen en deelt ze daar. Met toestemming deel ik dit recept voor jullie hier, in het Nederlands.

Daarnaast een cake zonder eieren is bijzonder. Maar wel de enige mogelijkheid als je voor vegan wilt gaan.

Ik maakte hem niet perse omdat ik vegan wilde bakken, maar omdat ik hoopte dat het mijn verwachtingen zou verbazen.

En dat deed het, anders zou ik het nu niet met jullie delen.

Een vegan cake die zacht en stevig is. Wellicht iets minder luchtig dan je gewend bent, maar dit verschil is minimaal. Dit is echt een heerlijke cake om te maken en te eten!

INGREDIENTEN
(10 plakken – 75 minuten)

250 gram bloem
80 gram suiker
80 gram licht bruine basterd suiker
220 milliliter soja melk
70 gram olie (bijvoorbeeld kokos of olijfolie)
1 citroen
1/2 theelepel vanille extract
1 eetlepel bakpoeder

5 verse aardbeien
1 eetlepel suiker
1 eetlepel soja melk
160 gram poedersuiker

BEREIDING

1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bereid een bakblik van 22 cm voor door in te vetten of te bekleden met bakpapier.

2. Mix de suikers, melk, olie en vanille extract door elkaar. Mix dan de bloem en bakpoeder er door tot alles net goed gemengd is.

3. Rasp de citroen en pers het sap er dan uit. Voeg de rasp en 2 eetlepels citroensap toe aan het cakebeslag en roer het nog even door. Giet het dan in de cakevorm en bak het in de oven voor 60 minuten tot een sateprikker er schoon uit komt.

4. Prak de aardbeien fijn met de suiker en een eetlepel citroensap. Laat even staan tot er sap vrij komt.

5. Mix de poedersuiker met 3 eetlepels aardbeien sap en 1 eetlepel sojamelk. Is het te stevig, voeg dan nog een eetlepel van een van de twee vloeistoffen toe. Dek af met plastic folie tot je het gaat gebruiken.

6. Als de cake helemaal is afgekoeld en uit de vorm is, schenk dan het aardbeien glazuur over de cake heen en laat het hard worden.

BEWAAR DE CAKE IN EEN GOED AFGESLOTEN BAK.

print

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *