Mini aardbeien kwarktaart

Written by GeekeBohms

Toen ik eindelijk een dag even niets had te doen na alle drukte, kreeg ik halverwege de dag onwijs drang om te bakken. Ouderwets. Niet omdat het moet, maar gewoon omdat ik er zin in had.

Op die momenten kijk ik altijd naar wat ik in de koelkast heb staan en probeer daar dan iets van te maken.

Dit kwarktaartje is daar een heel goed voorbeeld van. Want eerlijk, kwarktaart is zo simpel, dat ik nooit zelf zou bedenken om een mooie kwarktaart te maken. Maar dit was wat de koelkast naar me schreeuwde.

En maar goed ook. Wat een plaatje!

Dit recept is genoeg voor een taartje van 15 cm, genoeg voor 4 tot 6 personen.

INGREDIENTEN
(4-6 personen – 30 minuten + wachttijd)

– 150 gram aardbeien
– 150 gram kwark
– 50 milliliter slagroom
– 2 theelepels suiker
– 1,5 blaadje gelatine
– 75 gram koekjes (ik gebruikte digestive)
– 30 gram boter
– 1 theelepel suiker

BEREIDING
1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een bakvorm van 15 centimeter in en bekleed met bakpapier.

2. Maal de koekjes en een theelepel suiker fijn en smelt de boter. Roer de gesmolten boter erdoor. Druk de koekkruimels aan op de bodem van de bakvorm. Bak af in de oven voor 10 minuten.

3. Doe 100 gram aardbeien met twee eetlepels water in een pannetje en laat koken tot het een siroopje is. Dit duurt ongeveer 10/15 minuten.

4. Klop 50 gram slagroom lobbig met de overige 2 theelepels suiker. Week de gelatine in een kommetje met water.

5. Giet het sap van de aardbeien in een kommetje en zeef daarboven de aardbeien zelf. Druk de aardbeien met een lepel door de zeef heen zodat je een dik papje krijgt.

6. Doe de geweekte gelatine bij het aardbeienpapje. Mix hier de kwark doorheen tot een geheel.

7. Voeg dan de slagroom toe en mix het kort door elkaar tot het een geheel is.

8. Schenk het mengsel bovenop de gebakken bodem en laat het taartje minimaal drie uur opstijven in de koelkast.

TIP: Versier de taart met de overige slagroom en wat extra aardbeien.

print

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *