Funfetti cheesecake

Written by GeekeBohms

Ik begin een een beetje liefde te voelen voor cheesecake. Ik maakte het eigenlijk alleen voor Jerry omdat hij er zo gek op is. En eerder maakte ik hem altijd als no-bake. Lekker makkelijk. Maar natuurlijk niet het echte werk.

Sinds mijn goed geslaagde ’S mores cheesecake, is mijn interesse wel gewekt eigenlijk. Want wat was hij lekker!

Met Jerry’s verjaardag waagde ik mij er weer aan en bakte een grotere cheesecake. Een groot succes:

Maar hij had duidelijk nog wat verbeterpunten nodig. Chocolade ganache en cheesecake gaan namelijk niet helemaal lekker. Maar door de kleurtjes in de taart zag de taart er niet heel aantrekkelijk uit. Kleuren worden namelijk heftiger tijdens het bakken.

Gelukkig vroeg mijn lieve schoonmama om een taart voor de viering van haar man en dochter. Want haar man vond de taart zo lekker (zo vader, zo zoon, zullen we maar zeggen).

Een super excuus om deze funfetti cheesecake een re-do te geven. En wat is hij goed gelukt!

Kijk maar met me mee.

INGREDIENTEN
(12 personen – 2 uur + wachten)

– 800 gram roomkaas (light)
– 250 milliliter slagroom
– 250 gram suiker
– 4 eieren
– 300 gram digestive koekjes
– 150 gram boter
– 200 gram witte chocolade
– 50 gram kokosolie
– Kleurstoffen
– Sprinkles

BEREIDING
1. Verwarm de oven voor op 140 graden hete lucht en vet een bakvorm van 20 cm in met boter en bekleed met bakpapier.

2. Smelt de boter. Maal de koekjes fijn tot kruimels. Roer de gesmolten boter er doorheen en verdeel het mengsel over de bodem en een randje van de bakvorm. Zet even in de koelkast.

3. Mix de roomkaas los met een garde. Voeg dan de suiker toe en mix door elkaar.

4. Mix dan de slagroom er doorheen.

5. Mix dan een voor een de eieren er door tot net gemengd.

6. Verdeel het beslag over 6 kommen en geef elk een andere kleur. Doe dit beslag in spuitzakken.

7. Spuit voorzichtig her en der toefjes van de verschillende kleuren over de bodem van de taart. Bouw vervolgens laagjes op door hetzelfde te blijven doen tot het beslag op is.

8. Bak de cheesecake voor 1,5 uur in de oven. De taart mag nog wat wiebelen als hij eruit komt, maar niet meer vloeibaar zijn.

9. Laat de taart compleet afkoelen en zet het dan minimaal twee uur in de koelkast.

10. Smelt de witte chocolade en de kokosolie au bain marie en doe dit in een spuitzak. Zet even in de koelkast om af te koelen en wat op te stijven.

11. Verdeel de witte chocolade als een drip langs de zijkanten en verdeel dan de rest over de bovenkant van de cheesecake. Besprenkel met sprinkles en zet even in de koelkast om op te stijven.

TIP: Wil je een citroen cheesecake? Doe er 4 eetlepels citroensap bij!

print

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *