Basis – Pannenkoeken

Written by GeekeBohms

Je kunt mij altijd blij maken met pannenkoeken. Als ontbijt. Als lunch. Als avond eten. Als verassing na een wandeling in het bos. Bij een ontbijt op bed. ALTIJD.

En waarom? Omdat het een hartige en zoete maaltijd tegelijk kan zijn. Mijn favoriete combinatie is dan ook banaan-kaas met een beetje stroop. Ik weet het, je hoort het niet vaak, maar dat is gewoon hoe ik mijn pannenkoek het liefst eet!

Gelukkig gaat dit recept over de basis. Genoeg voor 4 stuks. En je mag er mee doen wat jij wilt.

Doe de bloem en melk in een kom en mix het tot er geen klontjes meer zijn.

Voeg de eieren toe en mix tot alles goed in elkaar is opgenomen.

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met een klontje boter en schep er 1 soeplepel beslag in. Bak het tot de bovenkant niet meer vochtig is en draai dan de pannenkoek voorzichtig om.

Bak de pannenkoeken tot het baslag helemaal op is.

Heerlijk. Ik krijg er al weer zin in na het zien van de foto’s!

Bereiding
1. Mix de bloem met de melk tot je geen klontjes meer hebt.

2. Voeg de eieren toe en mix alles tot het een geheel is.

3. Verhit een pan op middelhoog vuur en laat een klontje boter smelten.

4. Als de boter licht begint te bubbelen, schenk dan een laagje beslag over de bodem van de koekenpan.

5. Je kunt de pannenkoek omdraaien als de bovenkant niet meer glimt en je de pannenkoek heen en weer kunt schudden in de pan. Dit duurt een twee tot drie minuten.

6. Bak nu de andere kant van de pannenkoek tot hij goudbruin is. Dit duurt iets korter dan de andere kant.

7. Herhaal dit tot je 4 pannenkoeken hebt.

TIP: zin in iets anders? Je kunt ook vanille, cacaopoeder of speculaaskruiden in het beslag mengen!

print

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *